Alatura-te comunitatii

Intra in comunitatea Unceai.ro, creeaza-ti propriul tau univers naturist si bucura-te de compania membrilor pasionati de ceaiuri si leacuri naturale

Email:
Tine-ma minte
Sau
Publicitate:
Localuri din zona ta
Intra in cont pentru a vedea localurile din zona ta.
Publicitate:
Sondaj de opinie
Ce tip de ceai preferi?


Voteaza Vezi rezultate
Publicitate:
Stiri
Un studiu american a demonstrat că un consum crescut de flavonoizi, în populația bătrână, scade riscul de infarc miocardic și afecțiuni car..
Flavonoizii din dietă scad riscul afecțiunilor cardiace
LifeStyle
Peştera Urşilor este una din cele mai frumoase şi mai deosebite peşteri din România. Aceasta conţine foarte multe sculpturi ce pun la încerc..
Peştera Urşilor
Sanatate
Apa este o parte considerabilă din greutatea corpului şi este un element vital pentru sănătatea organismului. O persoană poate trăi mai multe..
Rolul apei ȋn organism
Ce ai vizualizat recent?

Dieta bolnavilor de cancer

Postat de Zȃna Tonegaru la data 05.04.2012 in categoria

O alimentaţie sănătoasă este vitală pentru ca organismul să funcţioneze la capacitate maximă. De aceea, o dietă sănătoasă este cu atât mai importantă pentru bolnavii de cancer. Pe parcursul tratamentului împotriva cancerului, pacienţii trebuie să aibă o dietă sănătoasă pentru a-şi menţine energia şi pentru a preveni distrugerea masivă a ţesuturilor. Efectele secundare ale tratamentelor sunt mai puţin resimţite la persoanele ce au un comportament alimentar sănătos şi care oferă organismului substanţele de care acesta are nevoie.

Consumaţi alimente cât mai variate

Nu există un singur aliment care să ofere substanţele nutritive de care are nevoie o persoană. De aceea, este foarte important să consumaţi alimente cât mai variate, din toate categoriile, care conţin nutrienţii necesari pentru ca organismul să funcţioneze la capacitate maximă. Organismul dumneavoastră îşi extrage nutrienţii din proteine, lipide, glucide, vitamine şi minerale. Principalele alimente pe care să le consumaţi sunt: cereale, paste făinoase, produse lactate, carne, legume şi fructe.

Evitaţi consumul excesiv de grăsime

Grăsimea nesaturată sau saturată este foarte des asociată cu riscul crescut pentru cancer, de aceea trebuie să fie evitată mai ales dacă aveţi cancer. Un regim alimentar scăzut în grăsimi permite includerea unei varietăţi mari de alimente de care este nevoie pentru agenţii nutritivi, fără a fi depăşite necesităţile calorice. Important este de menţionat faptul că nu trebuie să renunţaţi la carne din cauza faptul că aceasta are grăsime, ci să eliminaţi grăsimea din carne. Carnea oferă necesarul de proteine, minerale, zinc şi fier. Consumaţi carne de curcan şi pui şi eliminaţi grăsimea înainte de a o găti.

Consumaţi alimente ce conţin amidon şi fibre

Alimentele cu un conţinut de fibre sunt alcătuite din pereţii celulelor ce nu pot fi digerate. Acestea oferă un trac digestiv sănătos şi protejează prin diluarea substanţelor cauzatoare de cancer care sunt prezente în intestinul gros. Principalele alimente ce conţin fibre sunt cerealele integrale, fructele şi legumele. Este recomandat ca bolnavii de cancer să consume des pâine şi paste făinoase din făină integrală din mai multe cereale. De asemenea, este bine să se consume pere, mere, cartofi şi fasole.

Prepararea alimentelor pentru bolnavii de cancer

În ceea ce priveşte modul de a găti pentru bolnavii de cancer, se recomandă păstrarea alimentelor cât mai aproape de starea lor naturală şi de toate proprietăţile pe care acestea de deţin.

  • Preparaţi carnea fără ulei, sau cu ulei de măsline. Se recomandă fierberea acesteia sau prepararea în cuptor. Nu se recomandă pregătirea la grătar pentru că fumul de cărbune conţine numeroase substanţe cancerigene. Puteţi să ungeţi carnea cu sos şi să o daţi la cuptor. Pentru alimentele prăjite folosiţi tigăi de inox sau de teflon, precum şi cantităţi reduse de ulei.
  • Gătiţi legumele prin folosirea aburilor pentru a le păstra calităţile nutritive ale acestora.
  • Îndepărtaţi grăsimea excesivă de pe carne.
  • Păstraţi legumele şi fructele în locuri întunecoase pentru a-şi păstra cel mai bine proprietăţile nutritive.
  • Consumaţi produse din făină integrală şi evitaţi-le pe cele din făină rafinată.

Sursă foto 1: gastronomiaycia.com

Sursă foto 2: hellosm.ro

Album Foto
Dieta bolnavilor de cancer Dieta bolnavilor de cancer

Evaluare:

Adauga o poza in galerie:
Posteaza comentariu