Alatura-te comunitatii

Intra in comunitatea Unceai.ro, creeaza-ti propriul tau univers naturist si bucura-te de compania membrilor pasionati de ceaiuri si leacuri naturale

Email:
Tine-ma minte
Sau
Publicitate:
Localuri din zona ta
Intra in cont pentru a vedea localurile din zona ta.
Publicitate:
Sondaj de opinie
Ce tip de ceai preferi?


Voteaza Vezi rezultate
Publicitate:
Stiri
Cancerul de sân este cea mai frecventă tumoră a sexului feminin și se estimează că una din 8 femei va fi diagnosticată cu o formă de-a lung..
Cancerul de sân ucide mai frecvent la vârsta a treia
LifeStyle
Părul indisciplinat este o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor la un momentdat în viață, iar pentru unele, este o sursă const..
Măști intensive pentru părul electrizat
Sanatate
Apa este o parte considerabilă din greutatea corpului şi este un element vital pentru sănătatea organismului. O persoană poate trăi mai multe..
Rolul apei ȋn organism
Ce ai vizualizat recent?

Mirosul neplăcut al picioarelor

Postat de Zȃna Tonegaru la data 05.04.2012 in categoria

Mirosul neplăcut al picioarelor poate apărea din două cauze: transpiraţia şi purtarea încălţămintei. Combinaţia dintre bacteriile din încălţăminte şi transpiraţie generează un miros neplăcut. Mirosul neplăcut al picioarele apare şi din cauză că acestea au mai multe glande sudoripare decât alte părţi a corpului, producând o cantitate mai mare de transpiraţie. Transpiraţia excesivă sau hiperhidroza sunt de asemenea alte cauze ale mirosului neplăcut al picioarelor şi apare în special la bărbaţi. Transpiraţia devine de obicei mai abundentă în momentul în care sunt stresaţi, când trecem prin diverse schimbări hormonale sau când luăm anumite medicamente.

Cum poate fi prevenit mirosul neplăcut al picioarelor?

Pentru a evita mirosul neplăcut al picioarelor trebuie în primul rând să avem grijă de igiena proprie. Câteva sfaturi se impun pentru a evita mirosul neplăcut al picioarelor:

•         Purtaţi şosete subţiri şi moi, preferabil din bumbac pentru că acesta elimină transpiraţia.

•         Pudraţi picioarele cu pudră de bebeluşi pentru a le usca.

•         Spălaţi-vă des picioarele cu un săpun blând şi cu apă călduţă.

•         Purtaţi şosete la adidaşi sau pantofi pentru că în ei se transpiră cel mai tare.

•         Evitaţi folosirea şosetelor fabricate dintr-o fibră sintetică sau a încălţămintei din cauciuc. Alegeţi materiale care lasă picioarele să respire precum piele sau pânză.

•         Schimbaţi-vă şosetele şi papucii o dată pe zi şi spălaţi-vă cât de des puteţi.

Remedii pentru mirosul neplăcut al picioarelor

Mirosul neplăcut al picioarelor poate indica o formă de transpiraţie severă sau o infecţie uşoară. Doctorul poate prescrie unguente speciale care trebuie aplicate înainte de culcare. După ce aplicaţi aceste unguente, picioarele trebuie învelite cu un material impermeabil. Pe lângă unguente, există şi câteva remedii naturale pe care le puteţi încerca. Astfel că, vă puteţi înmuia picioarele în ceai negru timp de 30 de minute. Acidul tanic din ceaiul negru distruge bacteriile, închide porii şi usucă picioarele. Se folosesc 2 plicuri cu ceai negru la 500 ml de apă. Aceste ingrediente se fierb timp de 15 minute, apoi se diluează concentratul cu 2 litri de apă şi se ţin picioarele în acest amestec.

Un alt remediu folositor pentru mirosul picioarelor este baia cu oţet. Se adaugă o cană de oţet într-un lighean de apă, precum şi câteva picături de ulei de cimbru. Uleiul de cimbru conţine un antiseptic foarte puternic ce omoară bacteriile.

Sărurile Epsom sunt de asemenea benefice pentru eliminarea mirosului neplăcut al picioarelor. Se amestecă 2 căni cu sare Epsom în 4 litri cu apă călduţă. Staţi cu picioarele în acest amestec timp de 15 minutem de două ori pe zi. Sărurile Epsom au o acţiune astringentă, distrug bacteriile şi reduc cantitatea de transpiraţie.

Aplicaţi pe tălpile picioarelor un gel cu benzoil peroxid deoarece acesta distruge bacteriile. Acest gel poate fi achiziţionat din farmacii.

Sursă foto 1: gorjeanul.ro

Sursă foto 2: gds.ro

Ce remedii mai cunoaşteţi pentru tratarea mirosului neplăcut al picioarelor?

Album Foto
Mirosul neplăcut al picioarelor Mirosul neplăcut al picioarelor

Evaluare:

Adauga o poza in galerie:
Posteaza comentariu