Alatura-te comunitatii

Intra in comunitatea Unceai.ro, creeaza-ti propriul tau univers naturist si bucura-te de compania membrilor pasionati de ceaiuri si leacuri naturale

Email:
Tine-ma minte
Sau
Publicitate:
Localuri din zona ta
Intra in cont pentru a vedea localurile din zona ta.
Publicitate:
Sondaj de opinie
Ce tip de ceai preferi?


Voteaza Vezi rezultate
Publicitate:
Stiri
Cancerul de sân este cea mai frecventă tumoră a sexului feminin și se estimează că una din 8 femei va fi diagnosticată cu o formă de-a lung..
Cancerul de sân ucide mai frecvent la vârsta a treia
LifeStyle
Părul indisciplinat este o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor la un momentdat în viață, iar pentru unele, este o sursă const..
Măști intensive pentru părul electrizat
Sanatate
Apa este o parte considerabilă din greutatea corpului şi este un element vital pentru sănătatea organismului. O persoană poate trăi mai multe..
Rolul apei ȋn organism
Ce ai vizualizat recent?

Ce pot spune mâinile despre sănătate

Postat de Ilinca Nita la data 02.07.2012 in categoria

Încă de pe vremea lui Hippocrate, aspectul neobișnuit al mâinilor era considerat revelator pentru anumite afecțiuni. Există câteva modificări ale palmelor sau degetelor care ar trebui să fie un semn de alarmă pentru a consulta medicul. Vestea bună este că modificările la acest nivel semnifică, de regulă, o etapă incipientă și tratabilă a bolii.

Înroșirea palmelor

Atunci când palmele sunt roșii o perioadă mai lungă de timp, poate fi un semn al afectării hepatice. Frecvent este vorba desore steatoza hepatică, afecțiune premergătoare cirozei. Această formă de manifestare se datorează incapacității ficatului de a depura corect organismul; rezultă astfel o cantitate prea mare de hormoni în sânge, care vor determina vasele sangvine mici să se dilate.

Semne de însoțire semnificative sunt picioarele umflate, ascita (abdomenul “umflat” pe seama lichidului), vene vizibile pe piept sau în jurul buricului. O situație în care palmele roșii sunt normale este sarcina.

Degete umflate

Dacă acest simptom persistă chiar la reducerea consumului de sare și o hidratare corespunzătoare, poate fi vorba despre hipotiroidism. Această boală este prezentă în special printre femeile la menopauză și reprezintă o insuficientă producție a hormonilor tiroidieni. Primele consecințe sunt retenția de apă, vizibilă la extremități (degetele mâinii, picioare), câștigarea în greutate,piele uscată.

Patul unghiilor palid

În mod normal, patul unghial are o culoare rozie. Dacă apeși ușor câteva secunde, zona se va decolora, dar sângele va reveni la acest nivel în câteva secunde. Atunci când suferi de anemie, unghiile vor rămâne palide un minut după o compresiune ușoară. O cauză foarte frecventă de anemie este deficiența de fier, care poate fi corectată printr-o dietă adecvată și/ sau un supliment cu fier.

Vârful degetelor bombat

Bombarea unghiei, rotunjirea sau, cu mărirea spațiului dintre unghie și patul său, poate fi un semn de hipoxie. Acest lucru înseamnă o oxigenare insuficientă a țesuturilor, de cauză cardiovasculară sau respiratorie. Dacă ai observat și oboseală marcată, respirație dificilă, tuse persistentă, nu uita să menționezi și aceste simptome la consultul medical,  care este obligatoriu în acest caz.

Sursă foto 1: myskinnyjeansdreams.com

Sursă foto 2: http://www.graphicshunt.com

Dai importanță modificărilor mâinii?

Album Foto
Ce pot spune mâinile despre sănătate Ce pot spune mâinile despre sănătate

Evaluare:

Adauga o poza in galerie:
Posteaza comentariu