Alatura-te comunitatii

Intra in comunitatea Unceai.ro, creeaza-ti propriul tau univers naturist si bucura-te de compania membrilor pasionati de ceaiuri si leacuri naturale

Email:
Tine-ma minte
Sau
Publicitate:
Localuri din zona ta
Intra in cont pentru a vedea localurile din zona ta.
Publicitate:
Sondaj de opinie
Ce tip de ceai preferi?


Voteaza Vezi rezultate
Publicitate:
Stiri
Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de tumori la bărbați în întreaga lume. Tipul care nu se poate trata cu hormoni..
O formulă naturistă ar putea trata cancerul de prostată
LifeStyle
Balsamul de buze este un produs cosmetic pe care îl folosim zilnic, iar persoanele cu buzele uscate îl aplică de numeroase ori pe zi. El trebuie..
Prepară propriul balsam de buze
Sanatate
Apa este o parte considerabilă din greutatea corpului şi este un element vital pentru sănătatea organismului. O persoană poate trăi mai multe..
Rolul apei ȋn organism
Ce ai vizualizat recent?

Cultivarea și îngrijirea orhideelor

Postat de Ilinca Nita la data 06.04.2012 in categoria

Cu peste 20,000 de specii cunoscute, orhideele (fam. Orchidaceae) sunt cea mai mare familie de flori, alături de Asteracee. Prin hibridizări repetate, există specii de orhidee care pot fi cultivate și în apartament, dar necesită multă atenție. 

Plantare

Orhideea se înmulțește prin pseudobulbi, care se plantează câte unul în ghiveci la nivelul solului, primăvara. Pământul potrivit este unul ușor, cum ar fi un amestec de mușchi de turbă și argilă sau perlit. Totodată, trebuie să i se asigure o permeabilitate suficientă, pentru ca planta să nu putrezească.

Condiții de mediu

Orhideele sunt sensibile la temperatura ambiantă. Diferitele specii au necesități aparte, dar în genere se consideră că pragurile critice de temperatură sunt 10C, iarna și 25C, vara.  Floarea poate fi lăsată afară din iunie până în septembrie.

Majoritatea speciilor apreciază semi-umbra, soarele direct cauzând arderea frunzelor. Odată cu maturitatea plantei, va răspunde favorabil la câteva ore de soare dimineața și semi-umbră în restul zilei.

Îngrijire

Orhideea necesită umiditate crescută și constantă, atât în sol, cât și în mediul înconjurător. Udați planta atunci când pământul este uscat și reduceți frecvența udărilor în timpul iernii. Dacă solul are un drenaj suficient, apa scursă la baza vasului colector va fi suficientă pentru a forma vapori care să asigure umiditatea necesară în aer. Este totuși util să pulverizați periodic vapori de apă în jurul plantei, având grijă să nu stropiți planta direct.

După 2-3 ani, orhideele se transplantează în vase mai mari, afânând și curățând pământul plantei și amestecându-l cu niște pământ proaspăt. Cu această ocazie se poate realiza și separarea bulbilor bătrâni, prin detașarea lor de plantele tinere. Aceștia se plantează în recipiente mici, într-un mediu uscat, până când formează o frunză nouă; apoi pot fi mutați în ghivece cu pământ obișnuit pentru orhidee.

Sursă foto 1,2: http://commons.wikimedia.org/

Dvs. aveți orhidee în apartament?

Album Foto
Cultivarea și îngrijirea orhideelor Cultivarea și îngrijirea orhideelor

Evaluare:

Adauga o poza in galerie:
Posteaza comentariu